Klik op bovenstaande video voor meer informatie over het programma van 30 januari.


Donderdag 30 januari van 15.00 tot 20.00 uur

Thema: ‘Agile werken en teamcoachen’.
Locatie: De Hoorneboeg in Hilversum
Tijd: 15.00 – 20.00 (inclusief avondmaaltijd)
Kosten: €135,- ex. btw. voor een bijeenkomst
We kunnen voor deze dag helaas geen deelnemers meer aannemen.


Agile werken en Teamcoaching
De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klanten, markten en technologieën veranderen sneller dan ooit tevoren.
Dit vraagt van organisaties om zich aan te passen en om mee te bewegen met hun omgeving, om nóg efficiënter en met meer klant-focus te werken.
Dit vraagt om wendbaarheid.

Het antwoord is (misschien wel) Agile. Agile is een manier van denken, werken en organiseren die draait om wendbaarheid.
Agile werken is beïnvloed door allerlei vormen van organisatieontwikkeling die eerder al bestonden.
Want het is altijd al noodzakelijk geweest voor bedrijven om zich lenig op te stellen en in te kunnen spelen op veranderingen.
Agile is een mindset: een fundamenteel andere manier van naar het halen van resultaten kijken.

Agile werken gaat over samen-werken. Elk teamlid heeft een duidelijk specialisme en een duidelijke taak binnen het team.
Het is duidelijk waar iedereen van is. De te behalen doelen worden gedefinieerd door de Product Owner, in samenspraak met het team.
Teams van professionals uit verschillende disciplines die met een visueel bord hun doelen, werk en de voortgang daarop inzichtelijk maken. Eigen verantwoordelijkheid, autonomie en zelfsturing zijn belangrijke kernbegrippen.

Agile werken biedt veel kansen aan de teamcoach. De kennis over bijvoorbeeld teamdynamiek of gedragspatronen kan direct helpend zijn bij de transformatie naar deze nieuwe manier van werken. Ook zijn er wel degelijk valkuilen. Agile is zeker niet zaligmakend.

Tijdens de Zwerm zullen we stilstaan bij wat Agile denken, werken en organiseren inhoudt.
Wat betekent Agile werken voor directie, managers en medewerkers? Met welke issues kun jij als teamcoach te maken krijgen?
Je gaat ervaren hoe dit in de praktijk kan werken.

Deze middag zijn aan het woord:

Simone van VorselenWendbaar Samen Werken
Heeft ruime ervaring met Agile werken als Product Owner en ontwerper van leiderschaps-interventies bij Albert Heijn. 

Patricia Hoekstra – (team)coach en leiderschapscoach
Werkt als Agile leercoach aan de Agile implementatie van de NS IT organisatie.Wat houdt een Zwermbijeenkomst in:


Ben jij een geschoolde teamcoach van professie?
Ben je op zoek naar gelijkgestemden én andersdenkenden binnen het vakgebied? Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied? Werk je veel zelfstandig of juist met een vast groepje collega’s en vind je het interessant om meer teamcoaches te ontmoeten? Wil jij samen met ons en andere professiegenoten verdieping in het vakgebied nastreven om zo de kwaliteit van teamcoaching binnen Nederland naar een hoger niveau te tillen?
Of ben je gewoon nieuwsgierig van aard…?


Wees dan welkom bij de Breinkorf Zwerm en sluit je aan!

Het idee voor de Breinkorf Zwerm is ontstaan doordat vanaf 1 april 2016 Monique, Zillah en Anne Jan hun krachten hebben verenigd onder Breinkorf.

In de afgelopen jaren hebben wij in vele organisaties en daarbuiten de leukste en beste teamcoaches ontmoet en soms de eer gehad met hen (jullie) samen te werken. Samenwerken zorgt voor samen leren en geïnspireerd raken over het fantastische vak dat we mogen uitoefenen. Wij willen dolgraag onze teamcoachnetwerken ontsluiten om hier een open een lerend en inspirerend professioneel platform te vormen voor professionele teamcoaches. Hierdoor kunnen teamcoaches met elkaar in contact komen en samen met ons het vakgebied verdiepen en versterken. Vanaf het najaar van 2016 organiseren we o.a. ieder seizoen een zwermbijeenkomst. De bijeenkomsten bestaan uit een middag- en avondgedeelte.

Wat kom je halen?
Een professioneel netwerk waarin je wordt uitgedaagd om de beste teamcoach te worden die je kan zijn. Vier bijeenkomsten per jaar met collega teamcoaches vanuit verschillende organisaties en branches.
Je leert collega vakgenoten kennen uit het hele land. Je kunt je laven aan de nieuwste trends in coachland. Je kan workshops volgen en krijgt de mogelijkheid om werkvormen en thema’s in te brengen en pilots te draaien onder collega’s in het teamcoachlab. Bovendien krijg je toegang tot de besloten Zwerm Facebook groep voor snel contact binnen het netwerk. Kortom, een professioneel netwerk waarin je wordt uitgedaagd om de beste teamcoach te worden die jij kan zijn.

Wat kom je brengen?
Je kennis, ervaring, nieuwsgierigheid en persoonlijkheid. Actieve input gericht op het eigen en andermans leren.
De investering voor deelname is €395,- ex. btw. per jaar per persoon.
Een collega teamcoach introduceren of zelf een keer kennismaken?
Dat kan voor het tarief van €135,- ex. btw. voor een bijeenkomst.

Zelf de leukste en beste teamcoaches uit je eigen netwerk introduceren?
Geef ze de link naar deze pagina.
Heb je een vraag of opmerking? Neem dan contact op met Jolanda op 06-38129891 of jolanda@breinkorf.nl

Winter 2019

Voorjaar 2019

Zomer 2019

Najaar 2019