Breinkorf nieuws.

Nieuwsbrief

Online of Offline?

De eerste helft van 2021 is alweer voorbij. 

Een heel bijzonder jaar tot nu toe. Een jaar waarin we bijna als vanzelfsprekend de teams online hebben begeleid. Het vanzelfsprekende is eigenlijk te danken aan al onze opdrachtgevers die met ons de online wereld hebben verkend. Soms houtje-touwtje experimenterend, maar vaak ook switchend tussen verschillende online programma’s tegelijkertijd alsof we nooit anders gedaan hadden! Dan liep het als een trein. Online brainstorms, online stand-ups of online organisatieopstellingen, voor alles was er een eerste keer. Hulde aan al die opdrachtgevers die het aandurfden en de teams die het aan zijn gegaan met elkaar! We hebben genoten van de mooie sessies en trajecten en de voelbare verbinding op afstand.
 

Nu Nederland langzaam weer wat open gaat hebben ook wij met de teams weer momenten gehad waarbij we live kunnen werken. De energie zo’n eerste keer is bijna overweldigend. Wat gebeurt er veel in de ruimte! Voor de teamcoach is het natuurlijk ook genieten en de teamleden lijken in die momenten zich weer aan elkaar op te laden. Helemaal terug naar 'het oude' zullen we denk ik niet meer gaan. Dat hoeft ook niet. Een hybride vorm van coaching en teambegeleiding, deels online en deels live zal de toekomst zijn. Het is in veel gevallen net zo effectief, en het verkleint onze gezamenlijke footprint.
 

Maar nu eerst zomer. Een mooie vakantie met het gezin, opwarmen in de zon, uitrusten bij het water en een borrel op een lange zomeravond. En voor een beetje inspiratie staan er ook dit jaar weer een aantal afleveringen van de podcast de Systemische Teamcoach voor je online, dus die kunnen mee op reis!
In deze podcastserie onderzoek ik mogelijke toepassingen van systemisch werk in teamcoaching. Ik interview hiervoor ervaringsdeskundigen die met systemisch werk bedoeld of onbedoeld terecht zijn gekomen in de groepsdynamiek van teams. Verhalen uit de praktijk. De podcast is te beluisteren via je favoriete podcastplatform of via onze site. Heel veel luisterplezier en namens het hele Breinkorf team een mooie offline zomer gewenst!

Anne Jan de Witte

Breinkorf Offline

Van maandag 9 tot en met vrijdag 20 augustus is Breinkorf gesloten.
Vanaf maandag 23 augustus zijn wij telefonisch weer bereikbaar en wordt onze mail gelezen.

Impact Centre Erasmus (ICE) en Breinkorf gaan op structurele basis samenwerken. Beide organisaties hebben de waarde ervaren van elkaars expertise. Vanuit Breinkorf zien we in impact denken en sturen een belangrijke aanjager voor organisatieontwikkeling. We gaan ICE ondersteunen bij ‘impactvolle interventies’ vanuit onze expertise op de gedragskant van transities. Hoe dan? Lees even mee.

Een tijdje geleden hebben Anne Jan en Zillah samen met Het Grootste Kennisfestival een mooie online masterclass opgenomen. Ondertussen is er in samenwerking met heel veel andere topsprekers een mooie verzameling van ondertussen al 42 online masterclasses ontstaan.
 

Afscheid en welkom gaan vaak hand in hand. En dat is ook zo bij ons op het 'thuishonk' van Breinkorf. Jolanda Teijema gaat ons, na 5 energieke jaren, verlaten om ergens anders een volgende stap in haar carrière te zetten. Wij hebben veel aan haar te danken! Zonder Jolanda als officemanager zou Breinkorf zich niet zo voortvarend hebben kunnen ontwikkelen.