Reacties

So sweet, no sweat — 2 reacties

  1. Interessant Monique,
    Ik kan hier helaas geen melding maken van een paar stoere wapenfeiten op dit vlak maar sta wel op het punt om ergens in dezelfde valkuil te trappen denk ik. Misschien heeft iemand een tip.
    Binnenkort moet ik een workshop geven over ‘onderstromen’ in een team. Ik doe zelf in deze idealistische organisatie in de pioniersfase, waar ik met hart en ziel aan verbonden ben, een aantal HR-taken. Opdrachtgever, twee dominante directeuren waar ik (te) veel sympathie voor heb, signaleren terecht dat bepaalde medewerkers ‘iets in de onderstroom doen’, maar lijken niet goed aan te voelen dat ze zelf het slechte voorbeeld geven en aan de basis van de onderstroom staan. Wat kan ik in de sessie verwachten in hoe blijf ik scherp zonder zelf het onderspit te delven?

    • Beste Monique,

      Ahhh, deze organisatie met twee sympathieke directeuren heeft met jou met hart en ziel aan hen verbonden! Gevalletje sterk ingezogen zijn dus! Wat je kan verwachten in deze sessie dat je mogelijk te weinig oog hebt voor de interactiedans tussen de directeuren en de medewerkers. Blijkbaar mogen bepaalde zaken niet benoemd worden en blijven die veilig in de onderstroom, in plaats voor gedoe en gedonder in de bovenstroom te zorgen. Kun je de patronen tussen de medewerkers en de directeuren benoemen en wat er dan in de onderstroom gebeurt? Of krijg je dan de wind van voren? Ook dat zou je kunnen benoemen: ‘als je hier iets zegt, wat niet bevalt, krijg je de wind van voren merk ik. Klopt mijn waarneming?’ Zou zoiets helpen? In ieder geval veel succes met de teamsessie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *