Breinkorf blogt.

Met energie en focus gezamenlijke doelen behalen!

De teamleiders van de afdeling Marketing & Communicatie vertellen ons dat ze leven bij de waan van de dag. Ze beginnen in januari vol goede moed met hun jaarplan en komen er dan in de zomer achter dat deze projecten nauwelijks verder zijn gebracht. Een paar ad hoc-projecten zijn wel afgerond, maar die stonden nou net weer niet in de jaarplanning. En eigenlijk weten ze ook niet precies van elkaar wat ze doen; iedereen werkt op zijn of haar eigen eilandje.

Deze situatie komen we als coaches vaak tegen. De vraag aan ons is dan om te helpen een heldere prioritering, meer focus én meer samenwerking te realiseren. Geregeld komen we er dan samen met het
team achter dat Agile werken hierbij kan ondersteunen en gaan we daar gericht mee aan de slag.

We starten met: 
·      de richting te bepalen
·      de doelen helder te stellen en 
·      een meetlat te creëren waarlangs de teams hun werk kunnen prioriteren

 
Maar dit is slechts de eerste stap. Er komt nog veel meer bij kijken. En Agile werken is zeker geen wondermiddel! Agile is een filosofie met bepaalde waardes en uitgangspunten; het is een manier van denken, werken en organiseren. De focus ligt op het creëren van maximale waarde voor de (interne) klant, gebruik makend van het lerend en samenwerkend vermogen van medewerkers èn op het realiseren van maximaal concreet resultaat. Door deze manier van werken zien wij dagelijks glunderende blikken, concrete resultaten en nieuwe energie ontstaan in teams. 
 
Als jij ook in staat wilt zijn om een organisatie, je afdeling of team effectiever te laten samenwerken – met meer energie en focus – dan is dit je kans! In onze Agile Discovery ervaar je drie dagen lang aan den lijve hoe het is om Agile te werken. Het is een ‘deep dive’ waarin je alles wat de theorie vertelt ook echt dóet. Daarna heb je al voldoende bagage om je team(s) te ondersteunen en te begeleiden bij Agile werken in je eigen organisatie. 

Schrijf je nu in voor de 3-daagse Agile Discovery van Breinkorf. Klik hier voor verdere informatie, de data en het inschrijfformulier.