Agile Discovery

Agile is vandaag de dag niet voor niets een populaire manier van organiseren en samenwerken.
De voordelen van onder andere meer wendbaarheid en focus kunnen voor een organisatie groot zijn.
Maar wat is Agile werken precies? Waar komt het vandaan? Hoe past het in jouw organisatie?
En wat kan het je opleveren?

Een effectieve manier om met Agile aan de slag te gaan is om managers en medewerkers aan den lijve te laten ondervinden hoe het is om Agile te werken. Breinkorf biedt hiervoor een incompany training aan – een Agile Discovery.

De training wordt op maat gemaakt en is daarmee volledig toegespitst op jouw organisatiecontext en ontwikkelvragen. 

 

Opzet Agile Discovery
Breinkorf heeft inmiddels veel ervaring met het trainen en coachen van organisaties naar een Agile mind-set en het toepassen van het Agile framework. De Breinkorf Agile Discovery onderscheidt zich, omdat – naast het overbrengen van de Agile filosofie, werkwijzen en tools – Breinkorf bij uitstek in staat is om extra aandacht te geven aan organisatie- en teamontwikkeling binnen een Agile omgeving. We leiden deelnemers dus niet alleen op in Agile, Scrum en indien relevant Scrumban, maar nemen ze ook mee in de organisatie- en teamontwikkeling en groepsdynamica. 

De Agile Discovery is dan ook meer een ontdekking dan een standaard training. Deelnemers ervaren daadwerkelijk hoe het is om Agile te werken. Het is een ’deep dive' voor iedereen die te maken heeft of gaat krijgen met Agile, waarbij je alles wat de theorie je vertelt, ook echt dóet en beleeft.

 

Thema’s die tijdens de Agile Discovery langskomen zijn o.a.:

  • Wat zijn de belangrijkste Agile principes, waarden en tools? Welke methodes bestaan er?
    En wat kunnen deze jouw organisatie opleveren?
  • Welke ’proven concepts' zijn wijs om te omarmen en met welke elementen kun je vrijuit experimenteren?
  • Hoe kan je Agile werken (nog meer) in je organisatie toepassen?
  • Hoe kun je jouw projecten (meer) Agile aanpakken?
  • Hoe werkt organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en groepsdynamiek in een Agile omgeving?
  • Wat betekent het om op afstand dienend leiding te geven aan Agile/zelfstandig opererende teams? 
  • Hoe zorg je voor de juiste focus en kun je deze vasthouden, ook wanneer er vanuit de omgeving veel druk wordt uitgeoefend?

 

Werkwijze
Elke Agile Discovery is maatwerk. De basis wordt gelegd in een driedaagse training. Gedurende deze dagen maken de deelnemers onderdeel uit van een Agile (leer)team, dat de basiselementen van het werken vanuit de Agile filosofie doorloopt. Zo worden de rollen en verantwoordelijkheden binnen een Agile team doorleeft en komt ook leiderschap binnen een Agile context aan bod. 

Verder is er veel ruimte om te oefenen met de inzichten die de deelnemers opdoen op het gebied van organisatie- en teamontwikkeling en groepsdynamiek. Ook wordt het geleerde gerelateerd aan de eigen context, inclusief een doorkijk naar de implementatie van Agile in de eigen organisatie. Zelfstudie, online en aan de hand van een werkboek, is onderdeel van de training. De groep wordt begeleid door twee trainers. 

 

Accreditering
Als aanvulling kunnen deelnemers in een extra dagdeel onder begeleiding het PSM- of PSPO-examen voorbereiden en afnemen. Waarmee de graad wordt behaald van Professional Scrum Master (I) en/of Professional Scrum Product Owner (I). 

 

Voordelen incompany Agile training
Het in Agile opleiden van medewerkers en managers is al snel lonend. Alle specifieke vraagstukken kunnen namelijk direct vertaald worden naar praktische handvatten voor de organisatie. Daarnaast kan een in-company training al bij een relatief klein aantal deelnemers financieel aantrekkelijk zijn.

 

Agile Coaching en Consultancy
Breinkorf verzorgt niet alleen trainingen in Agile, maar begeleidt ook organisaties, afdelingen of teams in de Agile transitie. Gedurende een korte periode trekken wij dan gezamenlijk op in de organisatieverandering. We brengen waar nodig extra kennis over Agile Coaching, Agile Management, Scrum en Scrumban in, begeleiden de teamontwikkeling en coachen op de groepsdynamica. In onze begeleiding gaan we zo diep als nodig en zo snel als mogelijk.  

 

Toevoeging aan opleidingsprogramma
Ben je op zoek naar Agile trainingen in aanvulling op een in-house opleidingsprogramma?
Samen met HR stellen we graag een training op die naadloos aansluit bij het bestaande trainingsaanbod
en de organisatieambities. 

 

We kijken ernaar uit met jou te onderzoeken hoe Agile van toegevoegde waarde kan zijn voor de uitdagingen waar jouw organisatie voor staat!

 

Als dit aanbod je aanspreekt en je geïnteresseerd bent in Agile opleidingen, neem dan contact op met Breinkorf Office over mogelijkheden op maat via 0638129891 of annet@breinkorf.nl