Lees hier verder

Vanaf het moment dat ik in aanraking kwam met systemisch werk ben ik op zoek gegaan naar manieren om het systemisch werk mee te nemen naar de teams en de wereld van de teamcoaching.

Ik heb hierbij veel experimenten gedaan in teams met vaak goede resultaten, maar soms ook niet. Dan liep ik bijvoorbeeld tegen de setting van ‘de groepsdynamiek in de ruimte’ aan. Ik merkte ondertussen dat mijn zoektocht ook een vraag is van vele andere coaches en managers. En dus vatte ik het plan om iets te gaan schrijven over mijn experimenten en ervaringen.

Maar ja.. heb ik dan al een antwoord? Of heb ik slechts een onderzoeksvraag?

Wat nou als ik ervaringsdeskundigen ga interviewen? Systemisch werkers, facilitators, coaches of managers die net als ik ervaringen opdoen op het snijvlak van systemische werk en groepsdynamica en op een eigen manier hier invulling aan geven. Ik kan deze interviews opnemen en er een podcast van maken. Dan kunnen luisteraars zelf bedenken wat ze ervan denken en hier mee kunnen doen.

De Systemische Teamcoach is een productie van Anne Jan de Witte – Breinkorf. Postproductie is in handen van Evert Aalten voor Scandal Studios.

Heb je een vraag of idee?
systemischeteamcoach@breinkorf.nl

Meer weten over Anne Jan?
Klik hier.

Ik ben al jaren groot fan van het medium podcast.

De intimiteit van de stemmen via oordopjes in je hoofd maakt het luisteren intens en persoonlijk. Een gevoel alsof je op de eerste rij zit mee te luisteren.

En toen werd ik enthousiast. Ergo: Anne Jan heeft een project.

Ik geloof in groepsleren en de wijsheid van de groep: Samen weten we meer. En vanuit die gedachte wil ik met de podcast van de ‘Systemische Teamcoach’ een bijdrage leveren aan het verspreiden en toegankelijk maken van het systemisch gedachtegoed binnen teams en organisaties. Juist voor diegenen die willen begrijpen wat er nou daadwerkelijk “in die muren zit” of wat er echt is “gebeurd tijdens die reorganisatie”

Ontzettend veel luisterplezier gewenst. 
Anne Jan de Witte

 

Dank aan iedereen die deze podcast mede heeft mogelijk gemaakt. De luisteraars, de gasten die zich door mij lieten interviewen en collega’s die altijd mijn enthousiasme delen.