Anne Jan de Witte

Anne Jan de Witte Team- en Organisatiecoach, Partner Breinkorf

Managementteams, zelforganiserende- of opgaveteams, ik vind elk team boeiend, wanneer er het lef is om het aan te gaan met elkaar en de wens er is om effectiever te worden als collectief en in vakmanschap.

In mijn werk kan ik dagelijks mijn fascinatie voor groepsdynamica en organisatiekunde helemaal kwijt. En het is juist die link die het wat mij betreft echt interessant maakt. Welke bedding is een organisatie voor haar teams? En hoe levert een team haar bijdrage aan het grotere geheel van de organisatie?

Wat ik mooi vind zijn organisaties en managementteams die met hun hele hebben en houden in een coachtraject stappen ondanks het risico dat ze in een flow kunnen komen met elkaar en daadwerkelijk betere prestaties kunnen gaan leveren

Werkend Nederland is grotendeels georganiseerd in teams. Bijna iedereen die werkt, is onderdeel van een team of stuurt teams aan. Een goede samenwerking binnen en tussen teams is echter niet vanzelfsprekend. De energie die vrijkomt door samenwerking in een team kan mensen tot uitzonderlijke prestaties brengen en ook totaal frustreren. Wij geloven in de kracht van teamwork; Better teams, better organisations! 

Met een achtergrond als sociaal- en organisatiepsycholoog zet ik mij dagelijks in voor het werkgeluk van de mensen achter de taak en prestatie. Reflectie en het goede gesprek worden afgewisseld met actieve werkvormen en systemische interventies. Door het vormgeven van dynamische trajecten, scherpe interventies, maar ook gewoon humor en mijn ‘boeren verstand’, ontstaat beweging in de teams die ik begeleid. Disfunctionele patronen worden doorbroken en eventueel ‘oud zeer’ wordt opgeruimd. Ik help teams weer energie te krijgen uit de samenwerking om zo de beste prestaties neer te zetten voor hun klanten. 

Mijn inzet wordt veelal gewaardeerd bij vraagstukken die hoog complex zijn qua dynamiek, organisatiegraad of in de grote belangen die spelen. Veel voorkomende thema’s bij de begeleiding zijn: visievorming, procesinrichting, organisatie- en teamopstellingen, onder- versus bovenstroom, cultuurvraagstukken, (persoonlijk) leiderschap en continu verbeteren. 

Tijdens mijn begeleiding is het niet alleen reflecteren maar vooral ook doen! Ik hou van systemische interventies en geloof dat teams goed leren door nieuwe ervaringen op te doen waarvan ze nooit gedacht hadden dat zij die konden, mochten of durfden. Ik zie soms dat leren een ‘pijnlijk’ proces kan zijn. Wat mij betreft, mag er daarnaast ook hard gelachen worden!

Mijn begeleiding wordt verder gevraagd voor MD-trajecten, heidagen, large-scale interventies, intervisiebegeleiding en individuele business coaching. Hiernaast ben ik werkzaam in coach-de-coach trajecten of als opleider in company en tijdens onze eigen leergang organisatiecoaching en verschillende masterclasses. 

Ben jij op zoek naar professionele ondersteuning van jouw organisatie of teams?
Wil je in contact komen met mij of een collega Breinkorf teamcoach.
Neem contact op met Breinkorf office: 06-38129891 of 
jolanda@breinkorf.nl.