Breinkorf evenement.

Breinkorf Zwerm 20 juni 2024: Systemisch werk in teams en organisaties= VOL

20 juni 2024

Deze keer gaat het over systemisch werk in teams en organisaties. Senior team- en organisatiecoach Nienke Nieuwpoort zal deze zwerm begeleiden. Haar hart gaat sneller kloppen van systeemdynamiek in organisaties. “Dat wat er is zichtbaar maken.” 

Nienke Nieuwpoort

Vertrouwen, grenzeloosheid en inclusie zijn zeer actuele thema’s. Onderwerpen waar we ook als teamcoach en leidinggevende niet omheen kunnen. Tijdens de zwerm op 20 juni kijken we met een systemische blik naar deze thema’s. Waar gaat het écht over; wat is de essentie? Waar is het thema een oplossing voor? In organisaties, in teams die je (bege)leidt of in jouw eigen leven. Op deze manier duiden we met elkaar grenzeloosheid, het gebrek aan vertrouwen en uitsluiting. Systemisch kijken gaat niet over het zien van de symptomen of over gedrag, maar over het doorgronden van fenomenen en patronen.

Daarbij zijn de drie principes van systemisch werk van belang:
 

 • Binding
 • Ordening
 • Balans

 

Op de 20e onderzoeken we hoe deze principes bij de gekozen thema’s een rol spelen. We verdiepen veel voorkomende patronen in deze thema’s en vertalen dat naar jouw eigen praktijk (organisatie, team en bij jezelf). Op deze manier wordt het ‘grijpbaarder’ en kun je er zelf concreet mee aan de slag!  

 

Datum:  Donderdag 20 juni 2024 
Tijd: 15.00 uur - 20.00 uur
Kosten: 149 euro per persoon inclusief eten 
Locatie:  Zwier, Vrijhaven van de Stad in Vinkeveen, Winkeldijk 20A, 3645 AP Vinkeveen

Wat houdt een Breinkorf Zwermbijeenkomst in?

Wil jij samen met ons en andere professiegenoten:

 • Verdieping in het vakgebied nastreven om de kwaliteit van teamcoaching binnen Nederland
  naar een hoger niveau te tillen?

 • Ben je op zoek naar gelijkgestemden én andersdenkenden binnen het vakgebied?
 • Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied?
 • Werk je veel zelfstandig of juist met een vast groepje collega’s en vind je het interessant
  om meer teamcoaches te ontmoeten?
 • Of ben je gewoon nieuwsgierig van aard…?

 

Wees dan welkom bij de Breinkorf Zwerm voor Teamcoaches en sluit je aan!

In de afgelopen jaren hebben wij in vele organisaties en daarbuiten de leukste en beste teamcoaches ontmoet en soms de eer gehad met hen (jullie) samen te werken. Wij willen dolgraag onze teamcoachnetwerken ontsluiten om hier een open een lerend en inspirerend professioneel platform te vormen voor professionele teamcoaches. Hierdoor kunnen teamcoaches met elkaar in contact komen en samen met ons het vakgebied verdiepen en versterken. Vanaf het najaar van 2016 organiseren we o.a. twee keer per jaar een zwermbijeenkomst. De bijeenkomsten bestaan uit een middag- en avondgedeelte.

 

Wat kom je halen?
Twee bijeenkomsten per jaar met collega teamcoaches vanuit verschillende organisaties en branches.
Je leert collega vakgenoten kennen uit het hele land. Je kunt je laven aan de nieuwste trends in coachland.
Je kan workshops volgen en krijgt de mogelijkheid om werkvormen en thema’s in te brengen en pilots te draaien onder collega’s in het teamcoachlab. Bovendien krijg je toegang tot de besloten Zwerm LinkedIn groep voor snel contact binnen het netwerk. Kortom, een professioneel netwerk waarin je wordt uitgedaagd om de beste teamcoach te worden die jij kan zijn.

In december 2020 verscheen ons eerste Breinkorf boek: 10 tips voor teamcoaching! Monique Bolung deelt in dit boek haar successen en missers met teams.