Breinkorf evenement.

Breinkorf Zwerm op 28 juni 2023

28 juni 2023

Zelfregulatie; coachen voorbij je eigen impulsen!

Jobbeke de Jong is onze gastspreker tijdens de Zwerm van woensdag 28 juni. Jobbeke is eigenaar van Tachles, opleider en auteur van twee succesvolle boeken: ‘Competente mensen incompetente teams’ en ‘Beheers je’.

Haar meeste recente boek ‘Beheers je’ is de onderlegger voor de zomereditie van de Zwerm. Jobbeke laat ons de grootste valkuilen als teamcoach en begeleider ervaren en biedt tegelijk een uitdagend alternatief. Ze legt de focus op onszelf als begeleider en gaat daarmee een flinke stap verder dan de alom bekende interventies vanuit groepsdynamica. Vanuit Breinkorf vinden we dit een boeiend thema om meer over te weten en -liever nog- zelf te ervaren!

De teams waarmee we werken, roepen nu eenmaal reacties in ons op. Of je nu coacht, faciliteert of leidt: je gedachten, gevoelens en impulsen zetten aan tot bepaald gedrag. Kijkt het team belangstellend naar jou voor ‘de oplossing’? Dat roept een andere impuls op dan een team met een overdosis gedoe en gedonder.

We worden allemaal beïnvloed door groepsdynamiek, dat is niet te voorkomen. Elke deelnemer kan een praktijkvoorbeeld meenemen naar de Zwerm waarin dat gebeurt. Hoe je hiermee omgaat als (team)begeleider maakt het verschil. Het begint met bewustzijn van wat er met jezelf gebeurt, binnen de context waarin je je begeeft. En kun je de impulsen die dat veroorzaakt vervolgens in goede banen leiden? Dát maakt het grootste verschil tussen een goede en een succesvolle interventie. Deze zelfregulatie onderscheidt de senior teamcoach van de beginner.

Zin in een middag samen leren met vakgenoten op een mooie plek in het midden van Nederland. Kom dan op 28 juni naar de Zwerm. 

Datum:  28 juni 2023 
Tijd: 15.00-20.00 uur
Kosten: 149 euro per persoon inclusief eten 
Locatie:  ergens op een mooie plek in het midden van het land

Wat houdt een Breinkorf Zwermbijeenkomst in?

Wil jij samen met ons en andere professiegenoten:

  • Verdieping in het vakgebied nastreven om de kwaliteit van teamcoaching binnen Nederland
    naar een hoger niveau te tillen?

  • Ben je op zoek naar gelijkgestemden én andersdenkenden binnen het vakgebied?
  • Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied?
  • Werk je veel zelfstandig of juist met een vast groepje collega’s en vind je het interessant
    om meer teamcoaches te ontmoeten?
  • Of ben je gewoon nieuwsgierig van aard…?

Wees dan welkom bij de Breinkorf Zwerm voor Teamcoaches en sluit je aan!

In de afgelopen jaren hebben wij in vele organisaties en daarbuiten de leukste en beste teamcoaches ontmoet en soms de eer gehad met hen (jullie) samen te werken. Wij willen dolgraag onze teamcoachnetwerken ontsluiten om hier een open een lerend en inspirerend professioneel platform te vormen voor professionele teamcoaches. Hierdoor kunnen teamcoaches met elkaar in contact komen en samen met ons het vakgebied verdiepen en versterken. Vanaf het najaar van 2016 organiseren we o.a. twee keer per jaar een zwermbijeenkomst. De bijeenkomsten bestaan uit een middag- en avondgedeelte.

Wat kom je halen?
Twee bijeenkomsten per jaar met collega teamcoaches vanuit verschillende organisaties en branches.
Je leert collega vakgenoten kennen uit het hele land. Je kunt je laven aan de nieuwste trends in coachland.
Je kan workshops volgen en krijgt de mogelijkheid om werkvormen en thema’s in te brengen en pilots te draaien onder collega’s in het teamcoachlab. Bovendien krijg je toegang tot de besloten Zwerm LinkedIn groep voor snel contact binnen het netwerk. Kortom, een professioneel netwerk waarin je wordt uitgedaagd om de beste teamcoach te worden die jij kan zijn.

In december 2020 verscheen ons eerste Breinkorf boek: 10 tips voor teamcoaching! Monique Bolung deelt in dit boek haar successen en missers met teams.