Anne Jan de Witte, senior teamcoach & partner bij Breinkorf

Wat ik tof vind zijn teams die met hun hele hebben en houwen in een teamcoachtraject stappen ondanks het risico dat ze in een flow kunnen komen met elkaar en daadwerkelijk betere prestaties kunnen gaan leveren. Operationele teams, Management teams… Ik vind elk team boeiend, wanneer ze het lef hebben om het aan te gaan met elkaar. In teamcoaching kan ik mijn fascinatie voor groepsdynamica en de kracht van samenwerking helemaal kwijt. Ik gebruik mijn energie om teams in beweging te krijgen. Teams die vast zijn gelopen in hun samenwerking en ontwikkeling, maar ook teams die willen excelleren begeleid ik door middel van teambuilding en professionele teamontwikkeling.

Werkend Nederland is grotendeels georganiseerd in teams. Bijna iedereen die werkt, is onderdeel van een team of stuurt deze teams aan. Een goede samenwerking binnen en tussen teams is echter niet vanzelfsprekend. De energie die vrij komt door samenwerking in een team kan mensen tot uitzonderlijke prestaties brengen en ook totaal frustreren.

Met een achtergrond als sociaal- en organisatiepsycholoog zet ik mij als teamcoach in voor het werkgeluk van de mens achter de taak en prestatie. Door het vormgeven van dynamische trajecten, scherpe interventies, maar ook gewoon humor en mijn ‘boeren verstand’, ontstaat beweging in de teams die ik begeleid. Disfunctionele patronen worden doorbroken en eventueel ‘oud zeer’ wordt opgeruimd. Ik krijg energie van teams die ambitieus zijn in hun ontwikkeling en passie hebben voor hun vak! Ik help teams weer energie te krijgen uit de samenwerking om zo de beste prestaties neer te zetten voor hun klanten.

Veel voorkomende thema’s bij teambuilding en -ontwikkeling zijn hierbij: communicatie, samenwerking, besluitvorming, interne rolverdeling, continu verbeteren, talenten (h)erkennen, feedback, conflict, intervisie, (persoonlijk) leiderschap en visieontwikkeling.

Tijdens mijn teamcoaching is het niet alleen reflecteren maar vooral ook doen! Teams leren door nieuwe ervaringen op te doen waarvan ze nooit gedacht hadden dat zij die konden, mochten of durfden. Ik zie soms dat leren een ‘pijnlijk’ proces kan zijn. Wat mij betreft, mag er ook hard gelachen worden!

Naast de teamcoaching begeleid ik bij Breinkorf ook regelmatig (interne) teamcoaches in hun ontwikkeling en leerproces in coach-de-coach trajecten. Het gaat hierbij veelal om vakinhoudelijke leerstukken en tegelijkertijd het ontwikkelen van organisatiesensitiviteit.

Onze coachpool bestaat uit zeer competente en geaccrediteerde teamcoaches die door Breinkorf zijn geselecteerd en worden begeleid om het verschil te maken binnen grotere organisatieontwikkeltrajecten.

Ben jij op zoek naar professionele ondersteuning van jouw teambuilding en -ontwikkeling? Of heb je interesse in de coachpool om jouw organisatie flexibel te ondersteunen in jullie ontwikkeling? Neem contact op via mail jolanda@breinkorf.nl of bel mobiel 06-38129891. Dan onderzoeken we samen de mogelijkheden van coaching.