Breinkorf blogt.

Footprint Challenge

Footprint Challenge

“Gewoon een goede afhechting, zegt hij. Niet te emotioneel, maar wel met aandacht.” Een online afscheid met zijn internationale teams vindt-ie wel gepast na 8 jaar pionieren. “Kun je iets doen met rituelen?” vraagt hij.
Een uitdaging en een kans, denk ik meteen. En stel aan hem voor dat we elementen uit de organisatieantropologie inzetten…

Zo zitten de teamleden drie weken later in zoom. Klaar voor de ‘Footprint Challenge’. De muziek zwelt aan.
De mooiste ‘groene’ nummers komen voorbij. Van Queen Is this the world we created tot Mc Lars It’s not easy being green. Ze vertellen elkaar verhalen over de avonturen die ze zijn aangegaan. En wat ze samen hebben bereikt op het gebied van duurzaamheid. Onder aanvoering van hun vertrekkende directeur. De teamleden hebben lef. Ze staan niet alleen stil bij de erfenis van hun CEO en wat ze daarvan willen koesteren.
Ze benoemen ook wat ze los willen laten. En wat daarmee verdwijnt. 

Dan zijn afscheidsspeech. 
Het voelde voor hem de laatste maanden als een sportteam met topspelers die niet goed tot hun recht kwamen. Iemand moest de boel in beweging brengen. En dàt heeft hij nu gedaan door zelf te vertrekken.
Om zo ruimte te maken voor nieuw leiderschap. De teams zijn opgelucht dat ze dit afscheid hebben kunnen markeren. Het voelt als rond. Ze kunnen door. Ze eindigen met Footprints in the Sand van Leona Lewis. 

Ik maak me geen zorgen over de toekomst van deze organisatie. Ze gaan met vertrouwen de volgende fase in.

Wil je ook weten hoe jij vanuit de organisatieantropologie teams en organisaties in transitie kunt begeleiden? Dan is de Breinkorf leergang Organisatiecoaching iets voor jou. Meer informatie over de leergang vind je hier.