Breinkorf nieuws.

Impact Centre Erasmus en Breinkorf gaan voor impact!

Impact Centre Erasmus (ICE) en Breinkorf gaan op structurele basis samenwerken. Beide organisaties hebben de waarde ervaren van elkaars expertise. Vanuit Breinkorf zien we in impact denken en sturen een belangrijke aanjager voor organisatieontwikkeling. We gaan ICE ondersteunen bij ‘impactvolle interventies’ vanuit onze expertise op de gedragskant van transities. Hoe dan? Lees even mee.

Impact Centre Erasmus leert diverse organisaties zoals middenbedrijven en welzijn- en zorgorganisaties meer maatschappelijke impact te maken door een andere wijze van denken en de inzet van handige businessmodellen. Zo wordt door het formuleren van impactdoelen focus aangebracht en inzichtelijk gemaakt wat de effecten zijn van de inspanningen van de organisatie. ICE laat teams in masterclasses en trainingen kennis maken met uitdagende praktijkopdrachten over impact denken, naast good practices en briljante mislukkingen. En deelnemers leren hier niet alleen hoe ze daadwerkelijk meer impact kunnen maken, maar ook hoe ze impact meetbaar kunnen maken.

Directeur Impact Centre Erasmus, Jacqueline Scheidsbach, was al overtuigd: als je daadwerkelijk van ‘impact denken naar impact doen’ wilt komen in je organisatie, is aandacht hebben voor ondersteunend gedrag en samenwerking in de betrokken teams noodzakelijk. In de praktijk bleken impact maken en groepsdynamica verrassend goed op elkaar aan te sluiten merkte Zillah van Venrooij, partner Breinkorf. Met name omdat de belangrijkste elementen van groepsdynamica over de context en de wederzijdse beïnvloeding gaan.

Het samenwerken gaf inzicht: als je impact denken serieus neemt is zicht hebben op een ondersteunend werkklimaat noodzakelijk én schep je de voorwaarden om ook daadwerkelijk meer impact te maken. Het ontwikkelen van een aantal competenties op team-niveau dragen bij aan synergie:

  • Het inzetten van concreet taalgebruik en versterken van gespreksvaardigheden
  • Maximaal aansluiten bij de ander; elkaars inbreng gebruiken
  • Aannames toetsen en voorstellen doen

 

Meer weten over ‘impact denken en impact doen’?
Klik hier 

Een tijdje geleden hebben Anne Jan en Zillah samen met Het Grootste Kennisfestival een mooie online masterclass opgenomen. Ondertussen is er in samenwerking met heel veel andere topsprekers een mooie verzameling van ondertussen al 42 online masterclasses ontstaan.
 

Afscheid en welkom gaan vaak hand in hand. En dat is ook zo bij ons op het 'thuishonk' van Breinkorf. Jolanda Teijema gaat ons, na 5 energieke jaren, verlaten om ergens anders een volgende stap in haar carrière te zetten. Wij hebben veel aan haar te danken! Zonder Jolanda als officemanager zou Breinkorf zich niet zo voortvarend hebben kunnen ontwikkelen.