Breinkorf nieuws.

Openheid, scherpe feedback en ruimte om te experimenteren!

2021 stond in het teken van hybride teamcoaching! We coachten soms met de helft van het team aanwezig en de andere helft vanuit huis. Van virtuele opstellingen tot werken in grote ruimtes of buiten in de frisse lucht. Elke opdracht vroeg maatwerk en flexibiliteit van de teams en de coaches. Programma’s ombouwen, fouten maken en genieten van teams die hun veranderopgave volop aangingen met elkaar.

We mochten dit jaar aanschuiven bij 37 verschillende opdrachtgevers, coachten meer dan 80 teams en ondersteunden tientallen individuele coachtrajecten. Het was een jaar van doorbijten, verrassingen en nieuwe kansen.  Doorbijten als een sessie of event toch op het laatste moment werd omgezet naar een digitale variant. We werden verrast door de energie in de ruimte als we teams na een half jaar samenwerken voor het eerst live ontmoetten. Èn we ontdekten nieuwe kansen als we een programma vanaf de start hybride konden ontwerpen en inrichten.

Wat hebben we ongelooflijk veel geleerd van teams die echt de tijd namen om anders met elkaar in contact
te zijn. En ook over onze eigen onzekerheden bij teams met gedoe in een online setting. Heel veel dank voor
alle openheid, scherpe feedback en ruimte om samen te experimenteren. Zo vonden we vaak de juiste aanvliegroute voor dat moment. We kijken er naar uit om je in 2022 weer te zien en samen op zoek te gaan naar wat teams drijft en wat teamwerk zo ongelooflijk uitdagend en mooi maakt.

Wij maken graag samen weer nieuwe plannen en ontwikkelen Breinkorf met veel plezier door. We starten het nieuwe jaar in een nieuwe samenstelling. We nodigen je van harte uit om hier nader kennis te maken met Danielle Lewis.

Lef, een netwerk met potentiële klanten, specifieke vakkennis, getalenteerde mensen èn een ontwikkelplan. Met die bouwstenen begonnen we zes jaar geleden toen we aansloten bij Breinkorf, destijds een exclusieve eenmanszaak van Monique Bolung. Inmiddels is Breinkorf uitgegroeid tot een mooie organisatie met een rijk team van ervaren coaches die jaarlijks tientallen organisaties ondersteunen via teamcoaching bij organisatieontwikkeling.

We wisten halverwege dit jaar dat het tijd werd voor een volgende stap. Om weer nieuwe kansen te creëren en Breinkorf toekomstbestendig te maken. Op zoek dus naar een nieuwe partner die ons team kan versterken; een originele persoonlijkheid met daadkracht, passie en humor. Een vakidioot met wie het een feestje is om mee samen te werken. En ‘guess what’? Deze nieuwe samenwerkingspartner bleek zich al in ons netwerk te bevinden. Sterker nog, in ons eigen coachteam!

We zijn heel blij en trots dat Daniëlle vanaf 1 januari 2022 samen met ons als derde partner Breinkorf verder door gaat ontwikkelen. Het voelt spannend, leuk en krachtig tegelijk! Daniëlle is een agile specialist, weet veel van leiderschap en is allround organisatiecoach en transitiemanager.

Danielle stelt zich voor…
Ik woon in Utrecht samen met mijn man, vier kinderen en een hond. Ik ben een sociaal dier en vaak bezig met mijn vak. De woorden die voor mij privé belangrijk zijn: verbinding, gelijkwaardigheid, kracht en humor. Professioneel ben ik iemand die houdt van optimaliseren. Ik ben altijd bezig hoe iets beter kan. Hoe kan het met de aanwezige gezamenlijke energie beter? Efficiënter, effectiever en leuker? De dynamiek en daarmee
de kracht die in groepen zit als er flow ontstaat, vind ik fascinerend.

Hoe kijk jij naar Breinkorf als organisatie?
Als een hele deskundige organisatie op het gebied van teamontwikkeling. De kwaliteit van het werk ligt hoog en de coaches die voor Breinkorf werken zijn echte professionals met
elk hun eigen stijl en expertise. Wat Breinkorf doet bij een klant is altijd maatwerk. Uitgangspunt is dat er wordt gewerkt met wat al in de organisatie aanwezig is. Daarnaast wordt er goed gekeken naar wat het beste past bij de desbetreffende organisatie. Niets is dus standaard. Dat vind ik zeer aansprekend.

Wat wil je gaan toevoegen voor klanten als partner binnen BK?
Ik ben zelf manager geweest op diverse plekken binnen de zakelijke dienstverlening en weet dus goed in deze branche te schakelen op allerlei niveau’s. Daarnaast heb ik ervaring in diverse Agile trajecten. Deze werkvorm kan veel organisaties, afdelingen en teams echt helpen om het werk beter te organiseren (o.a. meer focus, inzicht en overzicht, hogere klantwaarde creëren en meer wendbaarheid). Deze kennis en ervaringen wil ik ondermeer inbrengen om Breinkorf verder te ontwikkelen.

Waar kijk je naar uit?
Lekker doorgaan met van betekenis zijn voor onze klanten en nog heel veel nieuwe klanten. Samen met Zillah en Anne Jan én natuurlijk met alle Breinkorf coaches. We staan al bekend als A-merk op het gebied van ontwikkeling van organisaties via teamcoaching en daar is in de breedte nog genoeg ruimte voor verdere ontwikkeling!

Meer weten over Daniëlle? Klik hier.

Impact Centre Erasmus (ICE) en Breinkorf gaan op structurele basis samenwerken. Beide organisaties hebben de waarde ervaren van elkaars expertise. Vanuit Breinkorf zien we in impact denken en sturen een belangrijke aanjager voor organisatieontwikkeling. We gaan ICE ondersteunen bij ‘impactvolle interventies’ vanuit onze expertise op de gedragskant van transities. Hoe dan? Lees even mee.

Een tijdje geleden hebben Anne Jan en Zillah samen met Het Grootste Kennisfestival een mooie online masterclass opgenomen. Ondertussen is er in samenwerking met heel veel andere topsprekers een mooie verzameling van ondertussen al 42 online masterclasses ontstaan.
 

Afscheid en welkom gaan vaak hand in hand. En dat is ook zo bij ons op het 'thuishonk' van Breinkorf. Jolanda Teijema gaat ons, na 5 energieke jaren, verlaten om ergens anders een volgende stap in haar carrière te zetten. Wij hebben veel aan haar te danken! Zonder Jolanda als officemanager zou Breinkorf zich niet zo voortvarend hebben kunnen ontwikkelen.